Baghete cu dovleac

Baghete cu dovleac

Pentru azi ne-am gandit sa va prezentam aceasta reteta de baghete cu dovleac. Sunt simple, usor de facut si foarte gustoase. Sunt potrivite pentru a le servi la orice ora din zi. In plus, le poti lua cu tine chiar si la birou, colegii vor fi incantati daca ii vei servi cu ele.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  halloween  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • zahar0
  • esenta rom0
  • scortisoara1 praf
  • dovleac500 g
  • zahar brun2 linguri
  • esenta de vanilie0
  • foietaj800 g
Preparare

Scoateti aluatul de la congelator si-l lasati in frigider sa se dezghete (de preferat sa-l puneti seara ca a doua zi sa nu aveti bataie de cap.

Caliti dovleacul ras cu zahar dupa gust pana ce acesta se inmoaie putin.

Dupa ce s-a racit l-am aromatizat cu putin rom si vanilie.

Am taiat aluatul in dreptunghiuri asa cum am crezut eu ...voi puteti alege forma pe care o doriti, am pus cate o lingura de dovleac pe ele le-am unit si cu ajutorul unei furculite le-am presat pe margine.

Am crestat deasupra din loc in loc dupa care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.

Le-am presurat cu putin zahar brun amestecat cu scortisoara ...dar nu este obligatoriu sa faceti si voi asta.

In cuptorul incalzit la foc mare am introdus tava si le-am lasat pana ce au crescut frumos si s-au rumenit.

Le lasati sa se raceasca asta daca mai aveti rabdare si dupa aia le serviti cu incredere.

Baghete cu dovleac, reteta oferita de bucatareselevesele.ro

Credit foto:bucatareselevesele.ro

Urmariti bucatareselevesele.ro

Recomandari