Parfait de ciocolata alba cu zmeura

Parfait de ciocolata alba cu zmeura

Pentru zilele calduroase din aceasta vara, Caietul cu Retete ne recomanda un parfait de ciocolata alba cu zmeura, delicios si racoritor, numai bun pentru un desert sau o gustare. Aroma zmeurei se imbina intr-un mod armonios cu ciocolata alba, pentru a conferi preparatului o savoare desavarsita.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte500 ml
  • zmeura200 g
  • frisca lichida500 ml
  • ciocolata alba300 g
Preparare

Punem intr-o craticioara pe foc laptele si ciocolata alba rupta bucatele. Eu am folosit tablete Galactic marca Kaufland, sunt si ieftine si ma impac si foarte bine cu ele.
Lasam laptele pe foc doar atat cat sa se topeasca ciocolata. Amestecam continuu sa nu se lipeasca.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca. (poza 1)

Batem frisca lichida cu mixerul pana se intareste. eu am folosit Hulalla care are deja zahar in compozitie. Daca folositi fara zahar dupa ce incepe sa se intareasca adaugati 100 gr zahar pudra si bateti in continuare.
adaugam ciocolata topita in lapte peste frisca .(poza 2)

Omogenizam compozitia. (poza 3)

Adaugam zmeura. Eu am pus zmeura la congelator peste noapte fiindca era foarte bine coapta si n-am vrut ca parfe-ul sa capete culoarea roz (poza 4)

Amestecam, turnam intr-o forma dreptunghiulara  si dam la congelator peste noapte. (poza 5)


Scoatem cu cateva minute inainte de servire din congelator si taiem felii mai grosute cu un cutit foarte ascutit pe care il trecem mai intai prin jet de apa calda. (poza 6)

Parfait de ciocolata alba cu zmeura de la www.caietulcuretete.com

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari