Inghetata Kilimanjaro

Inghetata Kilimanjaro

Inghetata traditionala libaneza, un festin al gustului si prospetimii, inghetata Kilimanjaro incanta intotdeauna turistii aflati in vacanta.

Specificlibanez
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  valentine`s day  ziua femeii  
Ingrediente
  • lapte1 l
  • miere6 linguri
  • zahar tos125 g
  • zahar vanilat2 plicuri
  • smantana125 ml
  • amidon75 g
  • pepene galben6 felii
  • fistic150 g
  • inghetata6 cupe
  • miez nuca0
  • sirop de portocale10 ml
Preparare

Se pune laptele dulce la fiert, oprind o ceasca. Dupa ce fierbe se ia vasul de pe foc.

Se adauga zaharul pana se dizolva, apoi zaharul vanilat si la urma ceasca de lapte nefiert amestecata cu amidonul alimentar, fara cocoloase.

Se amesteca mereu, la foc mic, pana se ingroasa compozitia, ca o budinca, apoi se pune siropul de portocale si smantana, amestecand. Dupa cateva minute se opreste focul si se toarna in 6 cupe udate cu apa.

Dupa ce se scot cupele de la frigider (aproximativ 2 ore), se rastorn pe cate o farfurie unde exista deja feliile de pepene galben.

Se orneaza apoi cu cate o cupa de inghetata de vanilie, se presara nuca si fistic si la sfarsit cate o lingurita de miere pe fiecare inghetata.

Tips

Se poate servi si direct din jumatati de pepene galben..

Recomandari