Mousse de ciocolata zi si noapte
Spuma de ciocolata alba si neagra, un desert fin ca o adiere. Este usor de preparat iar la final, poti orna fie cu coaja de portocata confiata, frunze de menta sau visine confiate sau poti pudra deasupra cacao.
Ingrediente
- zahar70 g
- apa4 linguri
- frisca lichida900 g
- ciocolata neagra300 g
- ciocolata alba330 g
- galbenus8 bucati
Preparare
Pentru prepararea spumei de ciocolata alba:
Se ia un bol rece in care se bate frisca cu mixerul pana devine ferma.
Se pun intr-o tigaie 30 g zahar si o lingura si jumatate cu apa si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul, dar atentie, nu trebuie sa se arda. De indata ce zaharul s-a dizolvat, se ia tigaia de pe foc.
Se bat 4 galbenusuri cu un mixer pana ce se omogenizeaza, se adauga treptat siropul de zahar, fierbinte, si se amesteca incontinuu.
Se topeste ciocolata alba in cuptorul cu microunde agitand frecvent pana se lichefiaza.
Cu ajutorul unui mixer se amesteca ciocolata alba si fierbinte in amestecul de oua pregatit mai sus.
Cand se omogenizeaza se adauga usor 500g frisca amestecand usor cu o spatula.
Se toarna intr-un bol spuma rezultata si se acopera cu o folie alimentara apoi se da timp de o ora la frigider.
Spuma de ciocolata neagra se prepara urmand aceiasi pasi numai ca se folosesc urmatoarele cantitati:
300 g ciocolata neagra
400 g frisca
40 g zahar
3 linguri de apa
4 galbenusuri
Dupa ce ambele spume au stat la frigider cate o ora fiecare, asezati in cupe, pe jumatate ciocolata alba si pe jumatate ciocolata neagra.
Tips
Poti orna fie cu coaja de portocata confiata, frunze de menta sau visine confiate sau poti pudra deasupra cacao.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"