Inghetata din cremsnit cu zmeura si coacaze
Bucataresele vesele ne ofera aceasta reteta de inghetata din cremsnit cu zmeura, coacaze si bezele. Este un desert delicios si cu adevarat racoritor pentru acele zile calduroase de vara.
Ingrediente
- frisca250 ml
- lapte750 ml
- zmeura400 g
- coacaze200 g
- foi de napolitana1 bucata
- cremsnit1 cutie
- bezele0
Preparare
Intr-un bol punem pulberea pentru cremsnit peste care turnam 750 ml lapte rece de la frigider. Cu ajutorul mixerului mixam aproximativ 4-5 minute pana se spumeaza.
Frisca o spumam separat apoi o adaugam la crema de cremsnit. Zmeura se spala si se adauga la crema obtinuta si amestecam usor. Coacazele spalate si scurse le dam prin blender.
In 2 forme de cozonac tapetate cu folie alimentara in prealabil ,asezam un strat de bezele peste care vom turna crema cu zmeura.
Pireul de coacaze il punem intr-un pos si ici colo spritam in interiorul cremei cu zmeura cate un pic.
Deasupra asezam o foaie de napolitana decupata dupa forma si dam tavile la congelator pentru cateva ore bune.
Inghetata din cremsnit cu zmeura , coacaze si bezele, reteta oferita de bucatareselevesele.ro
Credit foto:bucatareselevesele.ro
Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!
Tips
Se poate servi cu frisca sau simpla.