Inghetata de cafea regala

Cred ca nu este fata sa nu fi visat, macar in copilarie, sa descopere cate ceva din secretele atat bine pastrate ale caselor regale. Doamna Laura Laurentiu ne propune o reteta de inghetata de cafea mostenita de Principesa Margareta de la Regina.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere cina romantica valentine`s day 1 martie ziua femeii onomasticaIngrediente
- ou4 bucati
- zahar tos200 g
- smantana500 ml
- cafea expresso180 ml
- esenta de vanilie1 lingura
Preparare
Pentru inceput, se prepara cafeaua, eu am folosit expresso foarte tare, dar se poate face si o cafea fiarta, se pun la fiert 200 de ml. de apa, se adauga 4-5 linguri de cafea macinata, se ia imediat de pe foc si se acopera vasul; dupa 15 minute, se strecoara si se pastreaza cafeaua deoparte.
Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-un castron termorezistent si se mixeaza cu mixerul la viteza mare pana se albesc. (poza 1)
Cei 400 de mililitri de smantana pentru frisca (in cazul meu, 300 de ml. de smantana pentru frisca cu grasime 30% si 100 de mililitri de lapte) se pun intr-o craticioara pe foc si se infierbanta pana la punctul de fierbere. Imediat ce da in clocot se toarna smantana peste galbenusuri. (poza 2)
Se omogenizeaza cu grija si se transfera castronul deasupra unui vas cu apa care fierbe (bain marie). Se amesteca in permanenta pana cand crema se ingroasa atat cat sa Âimbrace dosul lingurii. (poza 3)
Se ia deoparte de pe vasul cu apa clocotita si se adauga imediat cafeaua, omogenizand bine. (poza 4)
Se lasa sa se raceasca bine crema (eu am pus-o deasupra unui vas cu apa rece pe care am schimbat-o de cateva ori) apoi se da la frigider, ca sa aiba o temperatura cat mai scazuta inainte de a o turna in vasul aparatului pentru inghetata. Daca nu aveti un astfel de aparat, crema se toarna intr-un castron, se acopera si se da la congelator, amestecand la fiecare 1-2 ore continutul pentru a preintampina formarea cristalelor de ghiata.
Inghetata de cafea regala de la www.retetecalamama.ro
Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!

Sursa foto: www.retetecalamama.ro
Tips
La servire, se poate orna cu boabe de cafea, sos de ciocolata, frisca, piscoturi sau ce va place.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"an inconatient, nimic nu ia sfarait, nimic nu trece, nimic nu se uita."