Budinca de inghetata Nesselrode

Budinca de inghetata Nesselrode

Budinca de inghetata, Nesselrode este una din cele mai celebre budinci, care poarta numele contelui rus, diplomat al secolului XIX-lea. Budinca de inghetata Nesselrode a fost realizata pentru diplomat de bucatarul sau Mouy si consta din crema imbogatita cu smantana, piure de castane, fructe

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  
Ingrediente
  • frisca300 g
  • lapte500 ml
  • ou7 bucati
  • zahar tos50 g
  • zahar pudra200 g
  • vanilie1 baton
  • stafide100 g
  • rom100 ml
  • coniac100 ml
  • piure de castane100 g
Preparare

Se pune piureul de castane intr-un castron si se freaca bine cu zaharul tos si jumatate din batonul de vanilie, cu o lingura de lemn, pentru a obtine o crema consistenta;

Se prepara crema de vanilie din lapte, galbenusuri, restul de vanilie si zahar;

Se spala stafidele, se fierb in apa cu cele 3 bucati de zahar cubic, se scurg si se amesteca cu crema de vanile;

Se amesteca binecrema de vanilie cu piureul de castane;

Se aseaza amestecul cu lingura, intr-o forma imbracata in folie de aluminiu, se bate usor forma pentru a se aseza mai bine compozitia;

Se umple forma la jumatate, se pune in congelator pane se intareste, se amesteca de cateva ori, se pune frisca si romul pe deasupra;

Se acopera compozitia cu folia de aluminiu si se lasa la congelator o ora, in momentul servirii se stropeste cu cognac.

Tips

Se tine la congelator si se scoate de la gheata in momentul servirii.

Recomandari