Budinca de inghetata Nesselrode
Budinca de inghetata, Nesselrode este una din cele mai celebre budinci, care poarta numele contelui rus, diplomat al secolului XIX-lea. Budinca de inghetata Nesselrode a fost realizata pentru diplomat de bucatarul sau Mouy si consta din crema imbogatita cu smantana, piure de castane, fructe
Ingrediente
- frisca300 g
- lapte500 ml
- ou7 bucati
- zahar tos50 g
- zahar pudra200 g
- vanilie1 baton
- stafide100 g
- rom100 ml
- coniac100 ml
- piure de castane100 g
Preparare
Se pune piureul de castane intr-un castron si se freaca bine cu zaharul tos si jumatate din batonul de vanilie, cu o lingura de lemn, pentru a obtine o crema consistenta;
Se prepara crema de vanilie din lapte, galbenusuri, restul de vanilie si zahar;
Se spala stafidele, se fierb in apa cu cele 3 bucati de zahar cubic, se scurg si se amesteca cu crema de vanile;
Se amesteca binecrema de vanilie cu piureul de castane;
Se aseaza amestecul cu lingura, intr-o forma imbracata in folie de aluminiu, se bate usor forma pentru a se aseza mai bine compozitia;
Se umple forma la jumatate, se pune in congelator pane se intareste, se amesteca de cateva ori, se pune frisca si romul pe deasupra;
Se acopera compozitia cu folia de aluminiu si se lasa la congelator o ora, in momentul servirii se stropeste cu cognac.
Tips
Se tine la congelator si se scoate de la gheata in momentul servirii.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"una palabra, no dice nada...y al mismo tiempo, lo esconde todo..."