Langosi

Unul din lucrurile care ne aduc aminte de scoala si de vremurile cand puteam manca orice sunt aceste gogosi numite langosi. Placerea cu care le savurezi calde fiind, cu branza topita in ele, cu gem sau zahar ramane o amintire culinara placuta. De aceea incercati sa preparati niste langosi
Ingrediente
- ou3 bucati
- zahar pudra100 g
- faina2 kg
Preparare
Se spala ouale se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece;
Se cerne faina;
Se spala cartofii, se fierb in coaja, se curata de coaja si se toaca cu masina;
Se dizolva drojdia in apa calduta (circa 50 ml) si se amesteca cu putina faina, lasandu-se la dopsit 10 minute;
Maiaua de drojdie se framanta cu faina, ouale, sarea, cartofii si apa cat sa se obtina o coca de consistenta mai moale, se lasa sa dospeasca;
Se portioneaza bucati de circa 60 g, se modeleaza dandu-se forma rotunda, care apoi se aplatizeaza;
Se prajesc pe ambele parti, in untura sau ulei incins. Se scurg bine de ulei si se servesc calde, pudrate cu zahar.
Tips
Se poate servi cu smantana, iaurt, gem, branza.