Gogosi de cartofi cu sunca

Gogosi de cartofi cu sunca

Va oferim o reteta aperitiv excelenta de gogosi de cartofi cu sunca. Economica si foarte la indemana aceasta reteta de gogosi de cartofi cu sunca este o salvare pentru mesele cu musafiri neasteptati sau pentru serile cand vrem sa facem ceva bun dar nu prea avem din ce. Din cantitatile mentionate in

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Ingrediente
  • ou1 bucata
  • unt100 g
  • smantana25 ml
  • faina500 g
Preparare

Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, intr-un castron, pana devine lichida;

Se adauga cartofii curatati, reci, rasi, cat sunt fierbinti, prin razatoarea cu gauri mici, galbenusurile sau ouale intregi, smantana sau laptele, untul topit, dar nu fierbinte, si o lingurita rasa de sare;

Se amesteca aluatul bine cu lingura, apoi se framinta cu mana, 6-7 minute, pana se desprinde de pe mana si de pe vas si se lasa la cald, sa creasca 15 minute, pina isi mareste inca o data volumul;

Pe o foaie de nailon, presarata bine cu faina, se intinde aluatul in foaie de 5-6 mm grosime care se va taia in rondele cu un pahar de vin cu marginea subtire, trecut mereu prin faina, ca sa nu se lipeasca aluatul de el. Rondelele se asaza unele langa altele pe masa. Aluatul ramas intre rondele se intinde din nou si se taie in rondele, pana cand se termina;

Sunca, trecuta prin masina, se amesteca cu oul si smantana, se pune cate o mica gramajoara de sunca pe jumatate din numarul rondelelor, cu o pensula se umezeste putin cu apa in jurul tocaturii, apoi se asaza celelalte rondele deasupra, presandu-se putin aluatul cu degetele, ca sa se lipeasca. Se lasa sa creasca 30 minute, mai aproape de sursa de caldura;

Se coc in ulei incins, se pot pune gogosile cu partea de deasupra in jos, se iau cu grija sa nu se preseze. Se coc la foc mijlociu, ca sa se patrunda bine si in interior, cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Pe masura ce se coc, se scot si se inlocuiesc treptat cu altele;

Gogosile se intorc si se scot, cu o andrea subtire de sarma, scurse bine de grasime. Se servesc calde sau reci.

Tips

Atentie la prajire, nu se intorc gogsile pana cand nu sunt bine rumenite. Daca se intorc de multe ori, se vor imbiba cu grasime.

Recomandari