Gogosele de malai

Gogosele de malai

Mamaliga este preferata romanilor, insa te-ai intrebat vreodata ce mai poti prepara cu malai? Astazi iti prezentam o reteta de post, un desert usor de facut, care in mod sigur ii va surprinde pe cei dragi.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  post  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • ulei de floarea-soarelui0
  • zahar pudra0
  • praf de copt0
  • dulceata0
  • faina0
  • mamaliga0
Preparare

Puneti pe planul de lucru 3-4 maini bune de faina si adaugati mamaliga.

Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini.

Presarati faina pe planul de lucru si intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o foaie groasa de 4-5 milimetri. Cu un paharel, taiati cercuri  sau dupa preferinta (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).

Se incinge uleiul (nu va zgarciti, sa fie ulei de 3 cm. in tigaie) intr-o tigaie cu peretii mai grosi si se plonjeaza pe rand cerculetele de aluat.

Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat. Reduceti putin focul, mentinand temperatura uleiului potrivita, pentru a preintampina arderea. Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii (nu brune, ca se vor intari).

Pe masura de cunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata.
Sunt foarte gustoase si au o consistenta asemanatoare cu a papanasilor prajiti.

Gogosele de malai de la www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!



Sursa foto: www.retetecalamama.ro

Recomandari