Fursecuri cu ghimbir

Fursecuri cu ghimbir

Aceste fursecuri cu ghimbir sunt fursecuri traditionale in mediile anglo-saxone, aducand cu ele parfumul traditiilor britanice. Sunt foarte apreciate de iubitorii de ceai pentru ca sunt crocante si aromate. Adevarul este ca aceste fursecuri cu ghimbir sunt bune si langa cafea sau ceai.

Specificbritanic
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii130 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  revelion  
Ingrediente
  • zahar200 g
  • ou1 bucata
  • zahar vanilat4 plicuri
  • sare2 lingurite
  • praf de copt1 plic
  • smantana100 ml
  • scortisoara1 lingurita
  • faina400 g
  • melasa50 ml
Preparare

Se incalzeste cuptorul din timp;

Se pune smantana si zaharul intr-un castron si se bate cu mixerul pana se topeste zaharul si compozitia devine pufoasa;

Se adauga in compozitie melasa si oul si se bate bine in continuare;

Se amesteca in alt vas faina, praful de copt, sarea, scortisoara si praful de ghimbir, dupa care se adauga treptat amestecul in compozitia de smantana si se bate bine;

Se fac din aluat mingiute cu diametrul de 2-3 cm, se ruleaza prin zahar si se aseaza in tava la distanta unele de altele;

Se tin fursecurile in cuptor 12-15 minute, dupa care se scot si se pun la racit, intr-un loc ferit.

Tips

Chiar daca coptul o sa dureze mai mult, ar fi de preferat sa mai lasam fursecurile in cuptor 5-10 minute, dupa ce stingem focul, pentru a se raci treptat.

Recomandari