Bulgarasi cu alune si nuca

Bulgarasi cu alune si nuca

Majoritatea oamenilor nici nu isi pot imagina ca exista dulciuri sanatoase. Cu toate acestea, putem savura acesti `bulgarasi` cu constiinta impacata, chiar daca contin zahar, pentru ca nu gasim in compozitie gluten, faina si produse lactate.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  paste  craciun  1 martie  ziua femeii  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • alune225 g
  • nuci50 g
  • ou2 bucati
  • zahar pudra0 dupa gust
  • ghimbir1 lingurita
  • cuisoare1 lingurita
  • zahar brun175 g
Preparare

Alunele, nuca, ghimbirul si cuisoarele trebuie sa fie macinate.

Punem intr-un bol ouale, nuca, alunele, zaharul brun si condimentele si le amestecam pana cand compozitia devine omogena.

Luam cate o lingurita din aceasta compozitie si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, intr-o forma cat mai rotunda.

Atentie! Pe timpul coacerii aluatul va creste!

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si coacem “bulgarasii” timp de 25-30 de minute, pana cand acestia capata o culoare aurie.

Cand sunt gata, ii scoatem pe un platou, ii lasam sa se raceasca si apoi ii tavalim prin zahar pudra.

Recomandari