Bulgarasi cu alune si nuca

Majoritatea oamenilor nici nu isi pot imagina ca exista dulciuri sanatoase. Cu toate acestea, putem savura acesti `bulgarasi` cu constiinta impacata, chiar daca contin zahar, pentru ca nu gasim in compozitie gluten, faina si produse lactate.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere paste craciun 1 martie ziua femeii ziua copilului onomasticaIngrediente
- alune225 g
- nuci50 g
- ou2 bucati
- zahar pudra0 dupa gust
- ghimbir1 lingurita
- cuisoare1 lingurita
- zahar brun175 g
Preparare
Alunele, nuca, ghimbirul si cuisoarele trebuie sa fie macinate.
Punem intr-un bol ouale, nuca, alunele, zaharul brun si condimentele si le amestecam pana cand compozitia devine omogena.
Luam cate o lingurita din aceasta compozitie si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, intr-o forma cat mai rotunda.
Atentie! Pe timpul coacerii aluatul va creste!
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si coacem âbulgarasiiâ timp de 25-30 de minute, pana cand acestia capata o culoare aurie.
Cand sunt gata, ii scoatem pe un platou, ii lasam sa se raceasca si apoi ii tavalim prin zahar pudra.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"despre sex si sexualitate, cu imaginati si intelepciune"