Panna Cotta cu jeleu de portocale

Panna Cotta cu jeleu de portocale

Un desert usor si savuros, Panna Cotta cu jeleu de portocale este foarte apreciat de cei mari, dar si de cei mici deopotriva. Panna Cotta e de departe unul dintre cele mai fine deserturi, simplu de pregatit, dulce, dar totusi racoros.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar300 g
  • lapte500 ml
  • portocala1 kg
  • vanilie1 plic
  • gelatina3 plicuri
  • frisca lichida500 ml
  • finesse1 plic
Preparare

Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul. Laptele nu trebuie sa fiarba.
Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe foc mestecand continuu ca sa se dizolve gelatina fara a ajunge insa pana la punctul de fierbere.
Amestecam apoi frisca cu laptele si adaugam plicul de vanilie bourbon.
Turnam lichidul cu grija in pahare, lasand loc si pentru jeleul de portocale.
Dam paharele la frigider. Eu le-am pus pe cele mari in picioare iar cele mici inclinate (poza 1)

Dupa ce s-a intarit panna cotta scoatem paharele si asezam deasupra feliute de portocale. (poza 2)

Intr-o craticioara punem cca 300 ml suc de la portocale si 100 gr de zahar. Punem pe foc pana se topeste zaharul adaugand si un pliculet de gelatina hidratata in prealabil cu apa rece si plicul de finesse de portocale (de la Dr. Oetker). Amestecam pana se incorporeaza bine gelatina. Lasam sa se racoreasca si turnam usor in pahare peste portocale. (poza 3)

Dam din nou la frigider ca sa se intareasca jeleul. Pastram la rece pana in momentul servirii. (poza 4)

Panna Cotta cu jeleu de portocale de la CAIETUL CU RETETE

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari