Crema de migdale
De multe ori avem nevoie de o crema usoara si gustoasa pentru a umple diferite gogosi, prajituri sau parfait-uri, asa ca aceasta crema delicioasa de migdale rezolva multe situatii.
Ingrediente
- zahar2 lingurite
- migdale2 lingurite
- ou6 bucati
- unt1 lingurita
- smantana4 lingurite
- esenta migdale4 lingurite
- esenta de vanilie1 lingurita
Preparare
Untul se incalzeste pe foc mic pana devine ca o crema, in el incorporandu-se treptat pasta de migdale (sau esenta), alternand si cu laptele.
Se adauga zaharul si migdalele prajite, amestecand la foc mic, apoi se ia de pe foc si dupa 2-3 minute se incorporeaza gabenusurile, omogenizandu-se.
Se lasa 4-5 minute la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin, apoi se opreste focul.
Dupa ce s-a racit, se adauga esenta de vanilie.
Tips
Se foloseste rece ca umplutura.