Pasha - desert finlandez

Pasha - desert finlandez

Pasha este un desert traditional de Paste a carui aparitie in Finlanda dateaza inca de pe vremea aparitiei ortodoxiei in zona. Bazata pe o traditie culinara aparuta in Karelia antica, intre Marea Alba si Golful Fiinlandei, acest desert este unul delicious si pufos, care se serveste cu paine alaba,

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • zahar50 ml
  • frisca200 ml
  • lapte batut750 g
  • migdale3 lingurite
  • ou3 bucati
  • unt200 g
  • stafide6 linguri
  • ghimbir2 g
  • scortisoara2 g
  • cuisoare2 g
  • zeama lamaie1 lingura
  • sare de lamaie1 lingura
Preparare

Bateti frisca bine cu zaharul pana se intoarce vasul si nu cade compozitia.

Topiti untul, iar atunci cand este fierbinte, amestecati-l cu laptele batut si cu ouale. Adaugati restul ingredientelor si lasati sa se raceasca.

Incorporati frisca in compozitia de mai sus, amestecand usor pana la omogenizare.

Tapetati fundul vasului de copt cu un tifon, adaugati compozitia in vad, lasati la scurs 2-3 zile, presand din cand in cand sa isi lase zeama mai usor. In tot acest timp tineti compozitia la frigider sau intr-un loc racoros.

Rasturnati vasul pe un platou si consumati-l rece.

Tips

Se serveste ca desert de Paste impreuna cu cozonac dulce.

Recomandari