Pasca cu orez

Pasca cu orez

Pasca cu orez este o varianta mai dietetica a traditionalei retete de pasca de Paste. Aceasta pasca cu orez are calorii mai putine si poate fi o varianta pentru cei care tin la silueta. La fel de delicioasa pasca cu orez va fi foarte apreciata de cunoscatori.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • lapte1500 ml
  • ou6 bucati
  • vanilie1 baton
Preparare

Se fierbe laptele cu vanilia;

Se alege orezul, se spala, se pune in apa calda si se lasa un sfert de ora sa se umfle, apoi se pune in laptele cu vanilie, la care se adauga si un virf cutit sare si se lasa sa fiarba incet;

Cand orezul este aproape fiert se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pana cand orezul este fiert bine;

Se da deoparte, sa lasa sa se racoreasca, se pun stafidele, galbenusurile, albusurile spuma, se amesteca usor si se aseaza peste foaia de pasca din tava. Se da la cuptor.

Tips

Daca vreti, in umplutura de orez, se pot adauga 2-3 linguri de branza de vaci, dar atunci mai punem 2 linguri de zahar si mai adaugam 1 ou.

Recomandari