Kozunak bulgaresc de Paste

Kozunakul este o paine traditionala preaparata cu ocazia sarbatorilor de Paste. In traditia bulgareasca se fac doua astfel de paini, una este lasata la biserica pentru preot si cealalta este servita in familie dupa slujba de Paste. Acest preparat traditional este o paine usor dulce care poate fi
Recomandat pentru Evenimente
pasteRecomandat pentru Dieta
Regim vegetarianIngrediente
- zahar300 g
- lapte250 ml
- migdale0 dupa gust
- ou1 bucata
- unt250 g
- drojdie25 g
- zahar vanilat0 dupa gust
- sare2 g
- stafide0 dupa gust
- faina1 kg
Preparare
Se prepara drojdia amestecand-o cu putin lapte, putina faina, zahar si un praf de sare, apoi las-o la dospit;
Se cerne faina, lasa un spatiu gol in mijlocul ei, apoi se toarna drojdia, apoi se adauga ouale odata cu zaharul si laptele si in final untul. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si moale;
Apoi se lasa la dospit 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul;
Se imparte aluatul in 3 portii egale si se intind;
Se presara pe aluat stafide, se impacheteza asemeni cozonacului si apoi se lasa la crescut inca 15-20 min;
Inainte de a-l baga in cuptorul incins la 200 C se unge cu galbenusul de ou si dupa ce se se scoate, se presara migdale maruntite pe deasupra.
Tips
Citeste si alte retete de: Pasca si cozonac .
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"everything from everywhere"