Cozonac cu migdale si alune

Cozonac cu migdale si alune

Pentru o sarbatoare deosebita, pregatim bucate de sarbatoare precum acest cozonac cu migdale si alune. Cu multe migdale si 2 glazuri, acest cozonac cu migdale si alune este un adevarat deliciu. Acest cozonac cu migdale si alune este o placere pentru gurmanzi si copii, dar atentie cat mancati,

Specificgerman
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • zahar40 g
  • lapte100 ml
  • migdale200 g
  • ou1 bucata
  • unt50 g
  • zahar pudra100 g
  • scortisoara1 lingurita
  • apa2 linguri
  • zeama lamaie2 linguri
  • faina350 g
Preparare

Prepararea aluatului

Se pune faina intr-un castron, se face o adancitura in faina unde se pune drojdia frecata cu 20 g zahar si 60 ml lapte. Se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de zahar, untul, laptele, sarea, oul si coaja de lamaie;

Se framanta bine, din aluat se formeaza o bila si se lasa la crescut, la temperatura camerei, dar acoperit timp de 15 minute;

Aluatul, care intre timp a crescut putin se intinde pe masa de lucru, pe faina;

Se amesteca martipanul cu migdalele, laptele si scortisoara si se framînta bine, pana devine o masa moale;

Pe foaie se intinde umplutura, se ruleaza;

Cozonacul astfel preparat se pune intr-o tava unsa cu unt, capetele se impreuneaza prin presare, se acopera cu un servet curat si se mai lasa la crescut 15 minute;

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180°C, cand cuptorul atinge temperatura se pune cozonacul, se lasa cca 50 minute la copt;

Se scoate dn tava si se lasa la racit;

Se pune marmelada cu 2 linguri de apa la fiert si se amesteca bine, pana devine subtire;

Cat este inca calduta se unge cu ea cozonacul;

Zaharul pudra cu 2 linguri zeama de lamîie si 3-4 lingurite mici de apa, se freaca si se pune peste glazura de marmelada.

Tips

Pentru a decora acest cozonac puteti adauga 50 g alune macinate.

Recomandari