Cozonac cu cacao

Cozonac cu cacao

Cozonac cu cacao este o reteta delicioasa de cozonac, pe care putem sa il preparam atunci cand ne este pofta de cozonac. Reteta de cozonac cu cacao este destul de simpla, secretul succesului fiin prepararea aluatului de cozonac. Acest cozonac cu cacao este savuros, iar cacaoa ii da un deliciu in

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii450 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  paste  
Ingrediente
  • zahar8 linguri
  • lapte100 ml
  • ou3 bucati
  • unt250 g
  • sare1 lingurita
  • rom1 lingura
  • faina1 kg
Preparare

Se prepara aluatul conform retetei Cozonac;

Umplutura

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate din nou;

Se dizolva in laptele incalzit nucile rase, cacaoa si zaharul;

Se raceste amestecul de cacao si se amesteca cu albusurile si esenta de vanilie;

Se rup bucati de aluat, se intind, se pune umplutura de cacao si se ruleaza, dupa care se pun in forme si se ung cu ou.

Tips

Testati cu o scobitoare infipta vertical in mijlocul cozonacului, daca iese curata, fara nici o urma de aluat, cozonacul e gata; Cozonacii se scot din forme imediat dupa ce se scot din cuptor, ca sa nu se umezeasca, si se lasa sa se raceasca pe un gratar (sau pe un prosop).

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right