Clatite cu topping de coacaze negre

Clatite cu topping de coacaze negre

Cand ai pofta de ceva dulce ce poate fi mai usor de preparat si mai economicos decat o portie de clatite? Dar cand vrei ceva deosebit de mancat incearca clatitele cu topping de coacaze negre.

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
valentine`s day  
Ingrediente
  • lapte300 ml
  • miere2 linguri
  • ou2 bucati
  • unt3 lingurite
  • zahar tos3 lingurite
  • coacaze400 g
  • zahar brun3 linguri
  • suc de portocale100 ml
  • faina150 g
Preparare

Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare;

Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena;

Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza;

Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele;

Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare;

Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;

Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie);

Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;

Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;

Coacazele se pun intr-un vas pe foc, alaturi de zahar, miere si sucul de portocala si se amesteca bine, apoi se pun peste clatite.

Tips

Se servesc fierbinti.

Recomandari