Clatite cu topping de coacaze negre
Cand ai pofta de ceva dulce ce poate fi mai usor de preparat si mai economicos decat o portie de clatite? Dar cand vrei ceva deosebit de mancat incearca clatitele cu topping de coacaze negre.
Recomandat pentru Evenimente
valentine`s dayIngrediente
- lapte300 ml
- miere2 linguri
- ou2 bucati
- unt3 lingurite
- zahar tos3 lingurite
- coacaze400 g
- zahar brun3 linguri
- suc de portocale100 ml
- faina150 g
Preparare
Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare;
Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena;
Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza;
Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele;
Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare;
Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;
Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;
Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie);
Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;
Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;
Coacazele se pun intr-un vas pe foc, alaturi de zahar, miere si sucul de portocala si se amesteca bine, apoi se pun peste clatite.
Tips
Se servesc fierbinti.