Rosii umplute - reteta italiana

Aceste rosii umplute imbina o multitudine de arome si gusturi de la ingredientele proaspete din gradina; pot fi servite ca aperitiv sau ca garnitura. Puneti o cantitate suficienta de sos pe farfurii, apoi cate o rosie umpluta si serviti fierbinte alaturi de baghete crocante.
Ingrediente
- patrunjel1 lingura
- busuioc2 frunze
- piper0 dupa gust
- orez1 cana
Preparare
Taiati partea de sus a fiecarei rosii (capacelul). Scoateti pulpa rosiilor si dati cu sare si piper in interiorul fiecarei rosii ramase.
Amestecati intr-un vas canatii tocati cubulete cu orezul gatit, patrunjel si busuioc, apoi umpleti cu acest amestec rosiile si puneti la loc capacelele taiate initial. Dati cu ulei de masline si puneti pe gratar 20 - 25 de minute.
Intre timp preparati sosul italian din pulpa rosiilor, sucul de tomate, sare, piper si zahar, dati intr-un clocot acest amestec, apoi luati de pe foc. Adaugati smantana si mai condimentati daca e necesar.
Puneti o cantitate suficienta de sos pe farfurii, apoi cate o rosie umpluta si serviti fierbinte alaturi de baghete crocante.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"