Frigarui de peste

Frigarui de peste

Iata o reteta inedita de frigarui de peste, care in mod sigur va face deliciul oricarui gratar in familie sau cu prietenii. Se prepara foarte usor, iar carnea frageda de peste este usor de digerat si are un gust deosebit.

Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
onomastica  
Ingrediente
  • lamaie2 bucati
  • salau1 kg
  • usturoi uscat10 catei
  • ulei de masline2 linguri
  • sare0
  • piper0
  • dovlecel1 bucata
  • dafin28 frunze
  • patrunjel verde1 legatura
  • piper rosu1 lingurita
Preparare

Intr-un blender se pune patrunjelul, usturoiul curatat, piperul rosu si uleiul de masline si se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena. La final se adauga piper negru si sare.

Pe fiecare frigaruie se pun alternativ frunze de dafin, carne de peste si dovlecel (se repeta procedura pana cand fiecare frigaruie va cuprinde 3 bucati de peste, 3 bucati de dovlecel si 7 frunze de dafin).

La final se presara sare si piper negru peste frigarui, dupa care se ung cu pasta obtinuta anterior, in mixer. Se tin la frigider timp de o ora.

In acest timp se pregateste gratarul, dupa care se aseaza frigaruile si se tin aproximativ 6 minute (sau pana cand carnea de peste capata aspectul dorit).

Dupa ce sunt gata, frigaruile de peste se aseaza pe o farfurie. Lamaile se taie in jumatati si se pun pe gratar, cu fata in jos, aproximativ 2 minute.

Se aseaza pe farfurii, alaturi de frigarui, dupa ce s-au scos frunzele de dafin.

Tips

Este de preferat sa se foloseasca un peste cu carne alba, precum cod, stiuca, pastrav sau salau.

Recomandari