Clatite cu Emmentaler si ou
Un aperitiv mai putin obisnuit, insa foarte potrivit pentru diminetile de toamna sunt clatitele cu umplutura de oua si Emmentaler.
Ingrediente
- patrunjel0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- sunca afumata10 felii
- branza emmentaler10 cuburi
- unt nesarat4 linguri
- piper alb2 lingurite
- clatita10 bucati
- ou de prepelita30 bucati
Preparare
Se prepara clatitele conform retetei clasice .
Se pune in tigaie o clatita, se unge cu putin unt, se rade deasupra branza Emmentaler si se pun in mijlocul ei 3 oua de prepelita.
Se acopera ouale cu o fasiuta de sunca afumatam se presara piper alb si sare si se pune tigaia pe foc, 3-4 minute, pana se topeste branza si se incheaga ouale.
Se procedeaza la fel cu restul clatitelor.
Se incalzeste la microunde platoul cu clatite, pana in servire, daca au apucat sa se raceasca.
Tips
Se servesc cu patrunjel proaspat, tocat deasupra.