Napolitana cu ciocolata si orez expandat
Napolitanele sunt dulciurile agreate de toata lumea, sunt usor de facut, nu necesita prea multa experienta in bucatarie, se pastreaza mult timp si sunt delicioase. Pot fi servite oricand in timpul zilei, atat de cei mici, cat si de cei mari.
Ingrediente
- orez100 g
- esenta de vanilie1 lingura
- lapte condensat400 g
- ciocolata neagra250 g
- foi de napolitana2 bucati
Preparare
Cantariti laptele condesnat intr-un castron termorezistent si adaugati ciocolata rupta in bucati (poza 1).
Incalziti 30 de secunde la cuptorul cu microunde setat la maximum, amestecati, incalziti inca 30 de secunde si amestecati pana se dizolva ciocolata complet (sau asezati castronul pe baie de aburi, amestecand constant pana se dizolva ciocolata, caz in care va dura nu 1 minut, ci⦠5). Vezi poza 2.
Adaugati orezul expandat in ciocolata lichida, amestecati rapid pana se incorporeaza si rasturnati pe una din foile de napolitana. Neteziti umplutura rapid, intr-un strat de grosime uniforma (poza 3).
Acoperiti imediat cu cea de-a 2-a foaie de napolitana si asezati deasupra o greutate care sa preseze bine napolitana (poza 4).
Lasati sa se preseze bine timp de 1 ora, eventual dupa trecerea acestui timp, se mai poate da napolitana la frigider 30 de minute inainte de a o taia in portii dupa plac (poza 5).
Se poate pastra 2-3 saptamani intr-o cutie bine inchisa, la loc racoros, dar asa ceva e foarte putin probabil sa se intample, de obicei dispare la fel de repede cum se pregateste!
Reteta oferita de: www.retetecalamama.ro
Credit foto:www.retetecalamama.ro
Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!