Ciocolata de casa

Reteta trimisa de Raluca Constantin Un dulce iubit deopotriva atat de copii cat si de adulti, ciocolata de casa readuce savoarea copilariei in zambetul tau!
Ingrediente
- zahar350 g
- cacao1 plic
- lapte praf450 g
- unt1 pachet
- esenta migdale1 fiola
- fulgi de migdale0
- coaja rasa de portocala0
Preparare
Se amesteca laptele praf cu continutul unui plic de cacao. Intre timp se pune pe foc zaharul cu apa (atata apa cat sa fie acoperit zaharul) pentru sirop.
Cand da in clocot siropul se ia de pe foc si se toarna peste amestecul de lapte praf si cacao, treptat, pana rezulta o pasta consistenta dar care sa poata fi intinsa cu usurinta.
Te poti opri din turnat siropul cand consideri ca ai deja un amestec omogen si consistenta dorita.
Se adauga esenta de migdale/rom, bucati de portocala confiata sau visine, nuci.
Se intinde o folie alimentara peste care se presara fulgi de migdale sau fulgi de nuca de cocos sau nuca prajita si pisata.
Tips
Cat este inca calduta ciocolata se intinde pe folie apoi se ruleaza si se da la frigider.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"