Chec de vara cu dovlecei

Chec de vara cu dovlecei

Chec de vara cu dovlecei - Dovleceii fac minuni nu doar in mancarurile calde, ci si in randul deserturilor. Checul de vara cu dovlecei este un desert deosebit, pufos si delicios.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar2 cesti
  • ou2 bucati
  • dovlecel2 cesti
Preparare

Se incalzeste cuptorul la temp. de 350 C;

Se pregatesc doua forme de copt special pentru checuri;

Oule, zaharul, uleiul si coaja rasa de portocala se bat intr-un castronel;

Faina, praful de copt si sarea se amesteca in alt castronel, dupa care se incorporeaza in amestecul de oua, zahar, ulei si coaja rasa de portocala;

Se adauga sucul de portocale, fulgii de cocos si dovleceii dati prin razatoarea mica;

Se amesteca bine, se toarna in forme si se da la cuptor timp de 55 min.

Tips

Praful de copt il puteti inlocui cu bicarbonat stins in otet.

Recomandari