Chec de vara cu dovlecei
Chec de vara cu dovlecei - Dovleceii fac minuni nu doar in mancarurile calde, ci si in randul deserturilor. Checul de vara cu dovlecei este un desert deosebit, pufos si delicios.
Ingrediente
- zahar2 cesti
- ou2 bucati
- dovlecel2 cesti
Preparare
Se incalzeste cuptorul la temp. de 350 C;
Se pregatesc doua forme de copt special pentru checuri;
Oule, zaharul, uleiul si coaja rasa de portocala se bat intr-un castronel;
Faina, praful de copt si sarea se amesteca in alt castronel, dupa care se incorporeaza in amestecul de oua, zahar, ulei si coaja rasa de portocala;
Se adauga sucul de portocale, fulgii de cocos si dovleceii dati prin razatoarea mica;
Se amesteca bine, se toarna in forme si se da la cuptor timp de 55 min.
Tips
Praful de copt il puteti inlocui cu bicarbonat stins in otet.