Chec de portocale
Checul este una din cele mai placute modalitati de a incepe ziua in mod placut, de aceea va oferim o reteta de sezon sub forma de chec de portocale. Acest chec de portocale poate fi servit la micul dejun sau oricand in timpul zilei, va fi o pauza delicioasa. Aromat si racoros acest chec de
Ingrediente
- zahar300 g
- ou4 bucati
- praf de copt1 plic
- stafide2 linguri
- suc de portocale250 g
- faina400 g
- coaja de portocala rasa1 lingura
Preparare
Se pregateste o forma de chec care se tapeteaza cu putin ulei si faina apoi se aprinde cuptorul.
Se separa galbenusurile si albusurile; Se bat spuma tare albusurile cu 100 g zahar;
Separat se freaca spuma galbenusurile cu zaharul ramas si apoi se pun alternativ 150 g suc de portocale si faina. La sfarsit se pune praful de copt.
Se incorporeaza albusul in compozitie, ca la tort. Se pune in forma si se coace la foc mediu 30 minute minim. Nu se deschide cuptorul primele 15 min.Se lasa sa se raceasca in forma.
Tips
Checul de portocale se poate insiropa cu sucul de portocale ramas.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"hai sa vorbim, sa ne cunoastem, sa ne imprietenim!"