Chec cu struguri
Toamna este anotimpul cel mai bogat in fructe si legume. Trebuie sa profitam de sezonul in care ne aflam si sa pregatim retete savuroase cu fructele toamnei. Astazi va recomandam un chec cu struguri absolut delicios.
Ingrediente
- ou4 bucati
- struguri500 g
- ulei de floarea-soarelui4 linguri
- zahar tos1 pahar
- sare1 praf
- praf de copt1 plic
- esenta de vanilie0 dupa gust
- faina1 pahar
Preparare
Se separa galbenusurile de albusuri iar acestea din urma se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Separat, frecam galbenusurile cu zahar si ulei si apoi le adaugam peste albusurile batute spuma.
Se omogenizeaza cat mai bine compozitia si apoi se adauga faina si praful de copt.
Se ia o forma de chec, se tapeteaza bine cu faina, se umple cu compozitia preparata mai sus si se introduce la cuptor pentru 5 minute.
Boabele de strugure se scot de pe ciorchine si se taie fiecare bob in jumatate si li se scot samburii. Apoi, dupa ce au trecut cele 5 minute, se scoate tava din cuptor si se adauga in aceasta boabele de strugure taiate si fara samburi.
Se mai da tava la cuptor pentru inca 15-20 de minute, la foc cat mai mic.
Se serveste rece.