Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

In timpul razboiului cand era penurie de alimente spiritul de supravietuire al englezilor inventeaza o budinca salvatoare: Yorkshire pudding. Yorkshire pudding oglindeste intrutotul spiritul englesesc de a face economie si de a refolosi cu imaginatie totul. Yorkshire pudding se facea cu grasimea de

Specificbritanic
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii350 kcal
Ingrediente
  • ou6 bucati
  • unt1 lingura
  • sare1 lingurita
  • faina400 g
Preparare

Se bat ouale cu telul sau mixerul, mai intai cu sare si apoi cu laptele;

Se adauga faina, se mai bate putin sa se amestece bine, si se lasa cel putin 30 minute;

Se incinge cuptorul foarte tare si se pune tava de budinca in cuptor 3-4 minute;

Se scoate tava cu o manusa si se pune repede in ea untul si uleiul sa sfaraie bine, se inclina tava pentru ca sa se raspandeasca grasimea peste tot;

Repede cat este tava fierbinte se pune compozitia in tava si la cuptor;

Se lasa in cuptor 20 minute si se serveste fierbinte;

Yorkshire pudding se poate transforma in desert cu fructe, daca dupa coacere se pun pe deasupra fructe de padure sau fructe din compot si eventual frisca sau inghetata.

Recomandari