Yorkshire pudding
In timpul razboiului cand era penurie de alimente spiritul de supravietuire al englezilor inventeaza o budinca salvatoare: Yorkshire pudding. Yorkshire pudding oglindeste intrutotul spiritul englesesc de a face economie si de a refolosi cu imaginatie totul. Yorkshire pudding se facea cu grasimea de
Ingrediente
- ou6 bucati
- unt1 lingura
- sare1 lingurita
- faina400 g
Preparare
Se bat ouale cu telul sau mixerul, mai intai cu sare si apoi cu laptele;
Se adauga faina, se mai bate putin sa se amestece bine, si se lasa cel putin 30 minute;
Se incinge cuptorul foarte tare si se pune tava de budinca in cuptor 3-4 minute;
Se scoate tava cu o manusa si se pune repede in ea untul si uleiul sa sfaraie bine, se inclina tava pentru ca sa se raspandeasca grasimea peste tot;
Repede cat este tava fierbinte se pune compozitia in tava si la cuptor;
Se lasa in cuptor 20 minute si se serveste fierbinte;
Yorkshire pudding se poate transforma in desert cu fructe, daca dupa coacere se pun pe deasupra fructe de padure sau fructe din compot si eventual frisca sau inghetata.