Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi este o reteta accesibila si gustoasa, pe baza de cartofi. Acest sufleu este de fapt un fel de piure la cuptor, in forma de tartacute. Sufleu de cartofi este ideal pentru copii de toate varstele, dar si pentru maturi in calitate de garnitura combinat cu diverse preparate pe baza de
Recomandat pentru Evenimente
dragobeteIngrediente
- cartof850 g
- margarina clasica0
- ou3 bucati
- unt60 g
- sare1 lingurita
- piper0 dupa gust
- nucsoara0
Preparare
Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare;
Se face un piure in care se incorporeaza: galbenusurile, untul, piperul, nucsoara, se amesteca bine;
Se unge tava cu margarina, se fac mici piramide direct pe tava cu ajutorul unui cornet pentru ornate prajiturile;
Se introduce tava la cuptor la o temperatura de 200 C, pana la formarea unei cruste aurii.
Tips
Se servesc cu preparate din carne sau peste. Cititi si aceasta reteta de sufleu: Sufleu de fasole verde cu cartofi.