Sarlota cu miere si limbi de pisica

Sarlota cu miere si limbi de pisica

Sarlota cu miere si limbi de pisica arata foarte bine si are un gust divin! Este un desert simplu de preparat care poate fi servit la orice ocazie fie ea festiva sau nu. Poti prepara aceasta reteta si cu ciocolata simpla, de menaj.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • lapte1 ceasca
  • miere200 g
  • zahar pudra4 linguri
  • ciocolata alba1 tableta
  • albus2 bucati
  • saleuri `limbi de pisica`20 bucati
  • sirop de vanilie2 linguri
Preparare

- Mierea se pune in blender impreuna cu zaharul pudra, laptele dulce si o lingurita de apa rece.

- Se pune amestecul apoi pe foc pana ajunge aproape de punctul de fierbere si se adauga siropul de vanilie. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

- Se taie cele 20 de piscoturi limbi de pisica pe jumatate si se inmoaie in amestecul de miere si sirop.

- Se pun apoi piscoturile intr-un castron de sticla, pe margine, iar peste ele se toarna amestecul de miere si se da vasul la racit 2 ore.

- Se rastoarna sarlota pe un platou.

- Se bat bine albusurile de ou cu 1 lingurita zahar apoi se amesteca cu frisca rece si se orneaza cu aceasta sarlota, presarandu-se apoi ciocolata alba rasa.

Tips

O poti prepara si cu ciocolata simpla, de menaj.

Recomandari