Budinca inimioara

Budinca inimioara

Un desert foarte simplu dar desavarsit prin gust, aceasta budinca inimioara cu fulgi de cocos se poate servi cu succes in ziua de valentine`s Day, alaturi de un pahar cappuccino aromat sau alaturi de un ciocolata calda. Nu aveti cum sa dati gres cu acest deliciu!

Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  valentine`s day  dragobete  ziua femeii  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • lapte2 cesti
  • ou3 bucati
  • zahar pudra1 ceasca
  • ulei de masline0
  • nucsoara0
  • gelatina1 plic
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • dulceata capsune1 lingurita
Preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C si se lasa 5-6 minute, cu usa inchisa etans.

Se unge cu ulei o forma rezistenta la foc si se amesteca bine laptele, ouale, zaharul si esenta de vanilie.

Se toarna compozitia in forma unsa si deasupra se presara nucsoara pisata.

Se aseaza forma de budinca intr-un vas adanc, mai mare, in care se toarna apa pana la jumatatea peretilor formei.

Se da vasul la cuptor pentru 20 de minute, apoi se reduce temperatura la 160 grade C si se lasa inca 20 de minute, pana ce se intareste budinca.

Se scoate budinca din baia de apa si se taie o inimioara din ea, cu ajutorul unei forme speciale.

Se amesteca gelatina alimentara cu apa calduta si se toarna peste budinca din forma inimoara, se da la rece 15 minute, apoi se scoate si se pune deasupra 1 lingurita de dulceata de capsune.

Tips

Se serveste dupa 15 minute, garnisita cu fulgi de nuca de cocos, pe lateral, sau cu bomboane confetti.

Recomandari