Budinca de vanilie

Budinca de vanilie

Budinca de vanilie, aceasta reteta prezinta modul de a prepara o budinca fara praf de budinca. Practic veti obtine o budinca naturala foarte gustoasa.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte2 cesti
  • ou3 bucati
  • zahar tos1 ceasca
Preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Ungeti cu ulei o forma rezistenta la foc si amestecati laptele, ouale, zaharul si esenta de vanilie.

Turnati compozitia in forma unsa si deasupra presarati nucsoara pisata.

Asezati forma de budinca intr-un vas (tava) adanc, mai mare, in care turnati apa pana la jumatatea peretilor formei.

Dati la cuptor pentru 20 de minute, apoi reduceti temperatura la 160 grade C si lasati inca 20 de minute, pana ce se intareste budinca.

Se incearca intepand-o cu un cutit sau o scobitoate care trebuie sa ramana curate. Se scoate budinca din baia de apa si se serveste garnisita cu diferite fructe.

Recomandari