Budinca de gris cu branza
Un desert aromat si pufos, ca pe vremea bunicii. Delecteaza-te atat tu cat si intreaga familie cu o portie de gris cu branza.
Ingrediente
- gris200 g
- lapte500 ml
- ou4 bucati
- unt50 g
- zahar tos100 g
- zahar pudra50 g
- branza de vaci500 g
Preparare
Se pune laptele la fiert adaugand in el putina sare.
Dupa ce a fiert, se toarna grisul in ploaie si se amesteca incontinuu pana se ingroasa.
Se Trage grisul de pe foc cat este inca moale, se adauga branza de vaci, galbenusurile de la oua, zaharul iar la urma sa adauga albusurile batute spuma.
Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet in care se adauga compozitia si se coace la cuptor pana se rumeneste.
Se presara zahar pudra peste budinca si se serveste fierbinte.
Tips
Se poate pudra budinca si cu zahar brun.