Budinca de gris cu branza

Budinca de gris cu branza

Un desert aromat si pufos, ca pe vremea bunicii. Delecteaza-te atat tu cat si intreaga familie cu o portie de gris cu branza.

Specificromanesc
Timp preparare
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • gris200 g
  • lapte500 ml
  • ou4 bucati
  • unt50 g
  • zahar tos100 g
  • zahar pudra50 g
  • branza de vaci500 g
Preparare

Se pune laptele la fiert adaugand in el putina sare.

Dupa ce a fiert, se toarna grisul in ploaie si se amesteca incontinuu pana se ingroasa.

Se Trage grisul de pe foc cat este inca moale, se adauga branza de vaci, galbenusurile de la oua, zaharul iar la urma sa adauga albusurile batute spuma.

Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet in care se adauga compozitia si se coace la cuptor pana se rumeneste.

Se presara zahar pudra peste budinca si se serveste fierbinte.

Tips

Se poate pudra budinca si cu zahar brun.

Recomandari