Budinca de ciocolata cu fulgi de migdale

Budinca de ciocolata cu fulgi de migdale

Un desert foarte simplu dar desavarsit prin gust, aceasta budinca de ciocolata cu fulgi de migdale se poate servi cu succes alaturi de un pahar de lapte cald sau alaturi de un ceai negru fierbinte. Nu aveti cum sa dati gres cu acest deliciu!

Specificbritanic
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
valentine`s day  dragobete  ziua femeii  paste  
Ingrediente
  • ciocolata cu lapte2 tablete
  • frisca8 linguri
  • lapte300 ml
  • ou4 bucati
  • smantana200 g
  • amidon50 g
  • zahar brun1 lingura
  • fulgi de migdale2 linguri
Preparare

Se pun intr-o cratita adanca ciocolata rupta in patratele mici, untul si zaharul si se tin la foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn, pana se topesc si se omogenizeaza.

Puneti la fiert, la foc mic laptele rece impreuna cu smantana. Lasati sa dea intr-un clocot, luati de pe foc si puneti la racorit, apoi turnati amestecul cu lapte, putin cate putin, peste compozitia de ciocolata si unt, amestecand tot timpul.

Adaugati galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand pana ce integrati perfect un galbenus inainte de a-l pune pe urmatorul, apoi adaugati in ploaie amidonul de porumb si fulgii de migdale.

Puneti compozitia la fiert din nou, la bain-marie, pana se ingroasa si scade, apoi puneti in castronase, la racit.

Tips

Serviti dupa ce a stat 2 ore la frigider, cu frisca si 2 tablete de ciocolata rasa deasupra.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Universul FIMO
  • person

    "impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right