Zacusca bulgareasca

E greu de spus de unde vine zacusca si unde a fost facuta prima data, pentru ca fiecare popor a imbunatatit reteta si fiecare are specificul ei. Ca sa va convingeti incercati reteta de zacusca bulgareasca. Zacusca bulgareasca se face clar altfel decat cea romaneasca, dar din aceleasi legume
Ingrediente
- usturoi uscat1 capatana
- vinete2 kg
Preparare
Se curata legumele si se spala;
Se curata vinetele de coaja, lasand din distanta in distanta suvite in lung, de 2 cm, necuratate, se taie in rondele groase de 2-2,5 cm. Apoi se taie fiecare rondela in sferturi sau in jumatati si se aseaza in apa cu sare (la 1 litru apa se pune 1/2 lingura sare) si se lasa 1-2 ore ca sa-si lase vinetele sucul amar;
Se oparesc rosiile, se introduc imediat in apa rece, se scot pielitele si se taie in rondele de 2-3 cm;
Se curata gogosarii de cotoare si seminte si se taie in sferturi;
Se curata usturoiul, se taie fiecare catel in doua sau in trei, pe lungime;
Se toarna putin ulei pe fundul unui vas de 4-5 kg, se pun gogosarii, urmeaza apoi vinetele, limpezite in apa rece, bine scurse, usturoiul, iar deasupra se aseaza feliile de rosii;
Trebuie avut grija ca fiecare strat de legume sa fie gros de 2-3 cm, se toarna uleiul si condimentele si se introduce vasul in cuptor la foc tare, iar dupa 25-30 minute se incetineste focul. Zacusca este gata cand a scazut si uleiul s-a ridicat la suprafata;
Dupa care se pune zacusca in borcane si se fierbe la bain-marie cca 30 minute.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"profesionistii printurilor indoor"