Zacusca bulgareasca

Zacusca bulgareasca

E greu de spus de unde vine zacusca si unde a fost facuta prima data, pentru ca fiecare popor a imbunatatit reteta si fiecare are specificul ei. Ca sa va convingeti incercati reteta de zacusca bulgareasca. Zacusca bulgareasca se face clar altfel decat cea romaneasca, dar din aceleasi legume

Specificbulgaresc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • usturoi uscat1 capatana
  • vinete2 kg
Preparare

Se curata legumele si se spala;

Se curata vinetele de coaja, lasand din distanta in distanta suvite in lung, de 2 cm, necuratate, se taie in rondele groase de 2-2,5 cm. Apoi se taie fiecare rondela in sferturi sau in jumatati si se aseaza in apa cu sare (la 1 litru apa se pune 1/2 lingura sare) si se lasa 1-2 ore ca sa-si lase vinetele sucul amar;

Se oparesc rosiile, se introduc imediat in apa rece, se scot pielitele si se taie in rondele de 2-3 cm;

Se curata gogosarii de cotoare si seminte si se taie in sferturi;

Se curata usturoiul, se taie fiecare catel in doua sau in trei, pe lungime;

Se toarna putin ulei pe fundul unui vas de 4-5 kg, se pun gogosarii, urmeaza apoi vinetele, limpezite in apa rece, bine scurse, usturoiul, iar deasupra se aseaza feliile de rosii;

Trebuie avut grija ca fiecare strat de legume sa fie gros de 2-3 cm, se toarna uleiul si condimentele si se introduce vasul in cuptor la foc tare, iar dupa 25-30 minute se incetineste focul. Zacusca este gata cand a scazut si uleiul s-a ridicat la suprafata;

Dupa care se pune zacusca in borcane si se fierbe la bain-marie cca 30 minute.

Recomandari