Muraturi turcesti

Muraturi turcesti

Va invitam sa calatoriti prin bucatariile turcesti, pentru a va bucura de preparatele lor traditionale, asa cun sunt si aceste delicioase muraturi turcesti. Aceste muraturi turcesti sunt un amestec sanatos si picant de multe legume savuroase. Muraturi turcesti se pot servi la orice friptura si mai

Specificturcesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba5 bucati
  • miere0
  • morcov4 bucati
  • mustar0 boabe
  • telina1 bucata
  • varza alba1 bucata
  • sare0 dupa gust
  • piper0 boabe
  • gogonele500 g
  • conopida1 bucata
  • dafin0 dupa gust
  • gogosar500 g
  • apa2 kg
  • otet1 kg
Preparare

Se curata gogonelele de seminte si apoi se taie cubulete mici;

Se taie morcovii, ceapa si telina pe lung si apoi se taie rondele;

Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare, conopida se rupe in buchetele mici;

Intr-un vas se fierb impreuna otetul cu apa, cu sarea, cu mierea de albine, boabele de piper, mustarul, foile de dafin;

In borcane de 800 g, se pun toate legumele in ordine aleatorie ;

Dupa ce a fiert compozitia, se toarna fierbinte peste legumele din borcane. Se lasa neacoperite borcanele pina a doua zi dimineata, dupa care se leaga cu celofan sau se inchid cu capace si se coboara in pivnita sau la rece pe balcon.

Recomandari