Ciuperci in otet
Ciupercile sunt hranitoare si savuroase in toate formele in care sunt preparate, din ele se prepara conserve delicioase, asa cum sunt conservele de ciuperci in otet. Aceste ciuperci in otet nu sunt foarte complicat de preparat si sunt niste conserve excelente.
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarianIngrediente
- ciuperci5 kg
- marar30 g
- sare400 g
- piper40 g
- cuisoare20 g
- dafin50 g
- apa4 l
- otet2 l
Preparare
Se curata ciupercile proaspete, se sorteaza dupa marime, se spala in mai multe ape reci si se pun la scurs intr-o sita;
Intr-un vas emailat se pun apa, otetul si sarea, se amesteca bine pana se dizolva sarea, apoi se adauga ciupercile si se pune vasul la foc pentru fierbere;
Cind solutia a dat in fiert se indeparteaza spuma, se adauga condimentele si se mai fierbe cca 25 minute, timp in care se amesteca componentele, dupa care se lasa sa se raceasca;
Se scot ciupercile cu paleta si se asaza in borcane, care se umplu cu solutia pregatita (rece). Se toarna la suprafata putin ulei si se leaga, se pastreaza la loc uscat si racoros.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"relatiile mele cu un capricorn workaholic, un scorpion pasional, un tauras protector..."