Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura

Traditional nu ai terminat de facut conserve pentru iarna, daca printre conservele din camara nu exista si cateva borcane cu castraveti murati in saramura. Pe langa faptul ca sunt atat de gustosi iarna, acesti castraveti murati in saramura sunt nelipsiti pentru celebrele salate cu legume si carne.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • castravete verde3 kg
  • marar0
  • usturoi uscat2 capatani
  • sare0 dupa gust
  • piper0 boabe
  • hrean3 bucati
  • dafin3 bucati
Preparare

Se pune apa la fiert cu foi de dafin, piper, sare in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa. Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca;

Se curata usturoiul si hreanul, se taie in bucati hreanul;

Se spala bine castravetii si se aseaza vertical in borcane, printre ei se pun catei de usturoi si bucati de hrean, iar pe deasupra crengi de marar si ardeiul iute;

Se toarna saramura fierbinte peste castraveti, daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni, se infasoara intr-o carpa uda sau se pune un cutit dedesubt;

Se lasa acoperiti cu o farfurie pana a doua zi, cand se completeaza saramura daca nivelul acesteia a scazut, apoi se acopera cu capace sau celofan.

Tips

Pentru un gust mai bun adaugati deasupra fiecarui borcan 1-2 linguri de otet; Castravetii se vor conserva dar vor ramane tari, daca adaugam printre ei frunze de visin.

Recomandari