Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna

Pentru ca toata lumea stie balada greierului si a furnicii, este bine sa surprindem din cand in cand pe toata lumea si sa incercam niste retete intelepte de conservare a darurilor verii pentru iarna si vom incepe cu zarzavat pentru iarna. Zarzavatul pentru iarna este usor de facut si sanatos.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba300 g
  • morcov1 kg
  • rosie1 kg
  • telina500 g
  • ulei de floarea-soarelui500 ml
  • ardei gras500 g
  • conopida500 g
  • ardei gogosar500 g
Preparare

Se spala si se curata toate zarzavaturile si legumele;

Se toaca legumele si se pun peste ceapa taiata solzisori si calita;

Se lasa pe foc mic sa fiarba, amestecandu-se din cand in cand, dupa 10 minute se pun si rosiile;

Se tine pe foc 30 minute, apoi se pune la cuptor sa scada;

Se pun caldute in borcanele pregatite, se pune capacul sau se leaga cu celofan si se fierb cam o ora la bain-marie.

Tips

Dupa ce le-am fiert la bain-marie, se lasa pe loc si se acopera totul cu paturi sau prosoape, pana a doua zi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

De ce?
  • person

    "alege`ti singur calea si nu te lasa jucat in picioare..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right