Ghebe conservate la borcan

Ghebe conservate la borcan

Daca vreti sa aveti ghebe si pe perioada iernii insa nu le vreti murate atunci le puteti pastra in borcane inchise ermetic, cu sare.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  
Ingrediente
  • piper0 dupa gust
  • ghebe5 kg
  • sare grunjoasa5 linguri
Preparare

Ghebele se spala foarte bine in multe ape pana se indeparteaza si cea mai mica urma de mizerie.

Se pun la fiert in apa cu sare aproximativ 30 de minute, apoi se scurg bine de toata apa.

Se aseaza in straturi in borcanele curate si uscate, un rand de ghebe apoi un rand se sare grunjoasa, ultimul rand fiind de sare si piper.

Se inchid borcanele bine si se patreaza la rece peste iarna.

Tips

Nu e obligatorie desararea inainte de pregatire..

Recomandari