Dovleac marinat

Dovleac marinat

Dovleac marinat - Stiati ca, dolofanul dovleac poate fi preparat si depozitat in camara pentru iarna?! Daca n-ati incercat dovleac marinat pana acuma, poateca este momentul potrivit sa-l preparati, iar la iarna sa-i faceti o surpriza familiei si sa-l savurati impreuna. Dovleacul marinat poate fi

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar350 g
  • patrunjel200 g
  • ulei de floarea-soarelui150 g
  • usturoi uscat100 g
  • sare50 g
  • ardei gras300 g
  • dovleac4 kg
  • apa1 l
  • otet200 ml
Preparare

Se fierbe apa cu sare si zahar;

Usturoiul, ardeiul gras si patrunjelul se toaca marunt;

In apa colcotita cu sare si zahar, se pune dovleacul taiat in bucati;

Se fierbe timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga patrunjelul, usturoiul, ardeiul gras, otetul si uleiul;

Se mai fierbe la foc mic inca 10 minute.

Tips

Se toarna amestecul in borcane cat este inca fierbinte si se inchid ermetic. Borcanele se pun pe un suport metalic sau se invelesc cu o carpa umezita.

Recomandari