Ardei conservati in bulion pentru umplut

Ardei conservati in bulion pentru umplut

Ardei conservati in bulion pentru umplut - Daca v-ati saturat de atatia ardei umpluti in aceasta perioada plina de legume, nu inseamna ca trebuie sa renuntati la ei, ci sa-i conservati pentru iarna, pentru ca atunci vin adevaratele pofte, cand legumele sunt inaccesibile. Incercati aceasta reteta de

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • patrunjel1 legatura
  • rosie2 kg
  • telina10 frunze
  • sare0
  • ardei gras3 kg
Preparare

Ardeii spalati si curatati se oparesc 2-3 minute in apa sarata clocotita, apoi e pun intr-o cratita acoperita;

Se pregateste bulionul de rosii, apoi se amesteca cu apa, in care au fiert ardeii, in parti egale;

Se fierbe 5 minute, dupa care se adauga telina, patrunjelul si putina sare;

Ardeii se aseaza in borcane, apoi se toarna bulionul caldut, lasand un spatiu liber de 2 cm de la gura borcanului;

Se leaga cu celofan dublu si se sterilizeaza in apa timp de 30 de minute;

Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fiert pana a doua zi.

Tips

Pentru a se evita fermentarea se pune o aspirina intreaga pentru fiecare litru.

Recomandari