Gem de capsune fara zahar

Gem de capsune fara zahar

Capsunele sunt fructe parfumate, gustoase, potrivite pentru prepararea multor deserturi. Gemul de capsune nu trebuie sa lipseasca din camara niciunei gospodine, tocmai de aceea doamna Laura Laurentiu va propune aceasta reteta de gem de capsune fara zahar.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • capsune500 g
  • zeama de lamaie0
  • suc de mere300 ml
Preparare

Precizez inca o data ca din ingredientele de mai sus mi-a rezultat atata gem cat sa umplu un borcan de 370 de mililitri si inca 2 linguri pentru degustare. Daca se doreste sa se pregateasca mai mult gem, se mareste proportional cu intentiile fiecaruia cantitatea ingredientelor.

1. Capsunele spalate si curatate de codita le-am pus intr-un castronel, le-am stropit cu zeama de la 1/2 de lamaie si le-am acoperit cu apa rece (poza 1, pozitia 1). Am considerat ca lamaia va ajuta atat la pastrarea unui colorit frumos al fructelor, preintampinand oxidarea, si le va face si ceva mai ferme.

2. Sucul de mere l-am pus intr-o craticioara si l-am fiert pana a scazut mai mult de jumatate (poza 1, pozitia 2).

3. Am pus peste sucul de mere redus capsunele bine scurse de apa cu lamaie (poza 1, pozitia 3).

4. In scurt timp, a inceput sa se formeze spuma, ca la orice gem, pe care am indepartat-o cu grija (poza 1, pozitia 4). Am fiert gemul pana a scazut la jumatate, daca se doreste o consistenta mai ferma se pot pasa o parte din fructe, dar tineti cont ca e un gem de capsune, capsunele contin pectina si aceasta va ajuta cu ceva la ingrosare, chiar daca gemul nu contine zahar.

Gemul se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate, se infileteaza capacele si se racesc lent, asa cum am explicat la reteta de dulceata de capsuni.

In urma degustarii pot spune ca e chiar foarte placut acest gem, gustul de acru nu este pronuntat, cel de mere as zice ca e prea putin sau chiar deloc sesizabil iar ceea ce ramane este o nota dulceaga si foarte parfumata.

Reteta oferita de: www.retetecalamama.ro

Credit foto:www.retetecalamama.ro

Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!

Recomandari