Dulceata de trandafiri roz
Dulceata de trandafiri este usor de facut si pastreaza tot parfumul trandafirilor, reprezentand un deliciu culinar perfect pentru vara.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- miere2 lingurite
- zahar tos1 kg
- scortisoara2 batoane
- cuisoare4 bucati
- apa plata500 ml
- esenta de vanilie0 dupa gust
- petale de trandafir750 g
- zeama de lamaie1 bucata
Preparare
- Petalelor li se indeparteaza partea alba cu ajutorul unui cutit, apoi se pun intr-un vas si se freaca cu 2 lingurite de zahar si cu zeama de lamaie, pastrandu-se astfel culoarea vie.
- Restul de zahar se pune la fiert cu apa, amestecand bine siropul rezultat, pana da in clocot, cand se adauga petalele si zeama lasata de acestea; din cand in cand se indeparteaza spuma care se formeaza, pentru a ramane siropul limpede.
- Se adauga la jumatea fierberii mierea de albine, cuisoarele si vanilia si se lasa la fiert la foc mic pana se leaga bine dulceata si capata acea culoare specifica, roz inchis.
Tips
Nu se pune in borcane pana nu se raceste aproape complet.