Compot de piersici cu trandafiri

Compot de piersici cu trandafiri este o combinatie originala de arome si un compot parfumat. Acest compot de piersici cu trandafiri combina dulceata trandafirilor cu aroma si savoarea piersicilor. Rezultatul este un compot de piersici cu trandafiri foarte parfumat, hranitor si vitaminizant.
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarianIngrediente
- lamaie1 bucata
- zahar pudra200 g
Preparare
Cu o seara inainte, culegeti cativa trandafiri din gradina sau cumparati-i de la piata, dar cu specificarea sa nu fie tratati. Smulgeti petalele si taiati-le partea mai albicioasa de la baza, fiindca este amara (cu o foarfeca). Puneti petalele intr-un castron si acoperiti-le cu 500 ml de apa rece. Lasati-le la macerat peste noapte, vreme de 12 ore;
In ziua cand preparati compotul, scufundati piersicile 30 de secunde intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata de pielita mai usor. Scoateti-le samburii si taiati fructele in bucati potrivite. Strecurati cu grija petalele de trandafiri. Puneti-le intr-un saculet de tifon;
Varsati maceratul de trandafiri intr-o craticioara. Adaugati zaharul, sucul si coaja rasa de lamaie, apoi petalele de trandafiri, cu saculet cu tot;
Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic, adaugati piersicile, lasati-le sa fiarba incet 15 minute;
Lasati siropul sa se raceasca, apoi bagati-l la frigider. Inainte de a servi, strecurati siropul;
Puneti in cupe iaurtul sau branza moale si dulce de vaci, bucati de piersici, si deasupra cateva linguri de sirop. Serviti preparatul cat mai proaspat.
Tips
Cititi si reteta de Compot dietetic de cirese, visine, coarne sau prune .