Compot de mure

O alta modalitate de a conserva fructele de padure sunt compoturile asa cum este si compotul de mure. Folosind reteta de compot de mure se obtine o bautura delicioasa si racoritoare. Folosite nu doar ca ingredient, ci si ca ornament pentru diverse deserturi, murele se pot conserva si in afara
Ingrediente
- mure1 kg
- zahar brun400 g
- apa1 l
Preparare
Se spala foarte bine murele cu apa rece si se aseaza in borcane curate.
Se fierbe un sirop din apa cu zaharul brun si se lasa la racit.
Se toarna siropul racit in borcane, peste mure, cu grija sa nu se sfarame fructele.
Se sterilizeaza borcanele la bain-marie si se lasa apoi la racit, in acelasi vas in care s-au sterilizat.
Compotul se serveste rece, ca atare sau se poate folosi la prepararea prajiturilor sau a tartelor.
Tips
Pentru un gust mai aromat pune si un pliculet de zahar vanilat in siropul care fierbe.