Compot de cirese si visine

Compot de cirese si visine

Iata o reteta originala de compot de cirese si visine, cu care ne vom putea incanta fara eforturi deosebite invitatii. Acest compot de cirese si visine este la fel de racoritor ca si un compot banal, dar mult mai castigat ca aspect si savoare. Consumand compot de cirese si visine ne vom umple de

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii100 kcal
Ingrediente
  • vin rosu200 ml
  • rom20 linguri
Preparare

Se aleg cirese galbene si negre, se spala ciresele si visinele, se indeparteaza coditele si se scot samburii;

Se pun deoparte 100 g cirese si 100 g visine;

Se pune vinul intr-un vas impreuna cu mierea , visinele si ciresele (800 g), se fierb 15 minute, dupa care se adauga romul, se acopera vasul si se lasa sa se raceasca;

Compotul aromat se imparte in 6 boluri, se pun peste fructele crude pastrate;

Se orneaza fiecare bol cu serpentine din coaja de portocale, se presara fulgii de migdale. Frisca batuta se pune intr-un sprit si se orneaza compotul.

Recomandari