Fursecuri cu stafide aromate

Este vremea pentru fursecuri. Este vremea pentru o ceasca de ceai aromat, savurat in liniste. Si pentru un rasfat dulce cu stafide, un rasfat pufos. Prepara pentru tine si cei dragi acest dulce consacrat si-ti vei face ziua mai frumoasa!
Ingrediente
- ou4 bucati
- unt250 g
- zahar pudra200 g
- stafide250 g
- faina250 g
Preparare
Stafidele de aleg cu grija si apoi se pun intr-un castron sau bol alaturi de esenta de rom si apa rece, amestecate bine. Se lasa la inmuiat proximativ 40 de minute.
Untul se taie cubulete cu ajutorul unui cutit inmuiat cu lama in apa rece si apoi se pune in alt castron. Peste ele se adauga zaharul pudra si se freaca impreuna cu ajutorul unei linguri de lemn cu cupa dreapta.
Ouale se amesteca bine inainte apoi se toarna si ele in compozitie, omogenizand.
Peste acest amestec se adauga faina in ploaie si se amesteca foarte bine, apoi se adauga stafidele inmuiate. Amestecul se lasa 5 minute la odihnit.
Se pregateste o tava tapetata cu faina si ulei sau cu hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite de lemn cu cupa dreapta se pun gramajoare de aluat, cu forma cat mai rotunda.
Se lasa la copt pana devin aurii, apoi se scot usor sa nu se sfarame si se pun pe un platou la racit.
Tips
Merg perfect alaturi de o ceasca de ceai de iasomie sau vanilie!