Compot de ananas si curmale

Compot de ananas si curmale

O infuzie de arome si gusturi care mai de care mai puternice, acest compot de ananas si curmale vine din gastronomia indiana.

Specificindian
Timp prepararelaborios
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • ananas1 jumatate
  • curmale6 bucati
  • miere2 lingurite
  • struguri16 boabe
  • menta2 frunze
  • busuioc2 frunze
  • scortisoara1 baton
  • zahar brun6 linguri
  • suc de ananas1 cana
  • ceai alb2 cesti
  • lemn dulce1 baton
Preparare

Taie curmalele in bucatele mici cu ajutorul unui cutit.

Aseaza strugurii intr-un bol si toarna deasupra ceaiul alb, fierbinte. Lasa 30 de minute apoi scoate-i.

Curata ananasul de coaja si taie-l in cubulete sau feliute mici.

Intr-un vas pune ceaiul alb ramas de la struguri, sucul de ananas, scortisoara, lemnul dulce, busuiocul, menta, zaharul brun si zeama de lamaie si adu la fiebere.

Strecoara amestecul si pune doar zeama peste bucatelele de ananas si curmale, apoi orneaza cu mierea si strugurii.

Tips

Se pot folosi si pere in loc de ananas.

Recomandari